سر قرمشة كنتاكي الخطيرة
من أسهل الوصفات و أحبها عند الأطفال و الكبار فراخ كنتاكي المقرمشة الذهبية .... هنتعرف علي سر القرمشة الرهيبة
المكونات
فرخة مقطعة 8 قطع وزن الفرخة كيلو أو كيلو دبابيس حجمها صغير
لنقع الفراخ
٤ كوب ماء
٢معلقة كبيرة ملح
٢ معلقة كبيرة خل
٢ معلقة كبيرة سكر
التتبيلة
التتبيلة
كوب دقيق
نص كوب نشا
( معلقة كبيرة (بابريكا - توم بودر - بصل بودر - زعتر - فلفل أسود
معلقة صغيرة كركم
معلقىة صغيرة ملح
معلقة صغيرة شطة
معلقة صغيرة بيكنج بودر
التغطية
٢كوب دقيق
نص كوب نشا
معلقة صغيرة بيكينج بودر
(معلقة صغيرة (كركم - توم بودر - بصل بودر - زعتر - ملح
الطريقة
هنجيب الفرخة ونقطها ٨ قطع أو دبابيس صغيرة ونغسلها كويس جدا بالماء والخل ونجيب سكينة ليها بوز حامي ونبدأ نعمل فيها فتحات ببوز السكينة عشان نسهل التتبيلة أنها تدخل جوا الفرخة بعد كدا هنجيب بولة ونحط مكونات النقع وهي ٤ كوب ماء و ٢ معلقة كبيرة ملح و ٢ معلقة كبيرة خل و ٢ معلقة كبيرة سكر ونقلبهم كويس أوي وننقع فيهم قطع الفراخ أو الدبابيس ليلة كاملة في التلاجة وبعد كدا نصفيها كويس جدا عشان نتبلها هنحضر مكونات التتبيلة و هي كوب دقيق عليه نص كوب نشا ومعلقة كبيرة من كل البهارات المذكورة في مكونات التتبيلة و معلقة صغيرة كركم و معلقة صغيرة شطة وبيكينج بودر هنحط مكونات التتبيلة في بولة ونقلب كويس جدا لحد لما نحصل علي قوام شبه خليط البان كيك نكون محضرين خليط التغطية عشان تخرج من التتبيل علي التغطية نجيب أ كوب دقيق و نص كوب نشا ومعلقة صغيرة من بهارات التغطية المذكورة في مكونات التغطية و معلقة صغيرة بيكنج بودر هنجيب قطع الفراخ ونحطها في خليط التتبيل اللي شبه البان كيك ونخرجها واحدة واحدة علي خليط التغطية هنحضر زيت غزير للتحمير ويفضل الزيت يكون في حلة مش طاسة و نبدأ ننزل بقطع الفراخ ونسيبها ٥ دقايق علي نار عالية وبعدين نهدي النار لمدة تلت ساعة ونرجع نعليها لمدة ٥ دقايق عشان تاخد وش التحمير المقرمش وبالهنا والشفا
إرسال تعليق