كحك العيد
اقترب قدوم عيد الفطرالمبارك أحله الله علي الأمة الاسلامية بالخير و اليمن و البركات ة اقترب مع العيد الكحك والبسكوت والبيتيفور وهي طقوس أعتاد عليها المسلمين في العيد فالبعض يشتري من محل الحلوي والبعض الأخر يقوم بتحضيره في المنزل فنقدم اليوم المقادير المظبوطة لكحك العيد لمن يقوم بتحضيره في المنزل
المقادير
كيلو دقيق فاخر
نص كيلو سمنة ساخنة
٤ ملاعق ماء دافئ
معلقة صغيرة سكر
معلقة كبيرة خميرة
نص كوب نشا
رشة ملح
معلقة كبيرة ريحةالكحك
معلقة كبيرة سمسم
سكر بودر للتقديم
_الطريقة
٤ ملاعق ماء دافئ
نص كوب نشا
معلقة كبيرة ريحةالكحك
معلقة كبيرة سمسم
نضع السكر مع الخميرة في الماء الدافئ ونتركها لتخمر
نحضر بولة كبيرة نضع الدقيق مع النشا ونخلطهم مع بعض كويس جدا ونضيف إليهم ريحة الكحك والسمسم ونخلطهم جيدا ونسكب عليهم السمنة الساخنة ونستمر في التقليب ثم نضع عليهم الخميرة والماء الدافئ ونعجنهم كويس جدا بإيدينا ونبدأ ناخد خزء من العجينة ونشكله بالشكل اللي إحنا عايزينه وندخله الفرن علي درجة حرارة 200 لحد لما يأخد اللون الدهبي ونحفظه في علب محكمة من غير سكر بودر أو نرش عليه السكر البودر والكحك دافي
نحضر بولة كبيرة نضع الدقيق مع النشا ونخلطهم مع بعض كويس جدا ونضيف إليهم ريحة الكحك والسمسم ونخلطهم جيدا ونسكب عليهم السمنة الساخنة ونستمر في التقليب ثم نضع عليهم الخميرة والماء الدافئ ونعجنهم كويس جدا بإيدينا ونبدأ ناخد خزء من العجينة ونشكله بالشكل اللي إحنا عايزينه وندخله الفرن علي درجة حرارة 200 لحد لما يأخد اللون الدهبي ونحفظه في علب محكمة من غير سكر بودر أو نرش عليه السكر البودر والكحك دافي
إرسال تعليق